СвітФетхуллах Ґюлен

Гюлен, як і Мандела, служить в ім’я миру

Уряд ПСР помиляється на рахунок Гюлена. Його звинувачують як колись звинувачували Манделу. Але насправді Гюлен є послом миру, який служить людству. Про це заявив ведучий конференції «служіння людству через перспективу Мандели, Ганді, Мартіна Лютера Кінга і Гюлена в період пандемії COVID-19» доктор наук Радж Говендер. 

Онлайн-конференція організована Південно-африканським інститутом Turquoise Harmony Institute на честь ювілею першого президента ПАР Нельсона Мандели.

За словами декана університету MoreHouse, доктора наук Лоренса Картера, Мандела був прикладом не тільки для Південної Африки, але і для Америки.

«Зараз ми потребуємо таких людей. Ми оточуємо наших студентів живими (жившими) моделями справедливості і милосердя. Ми концентруємося на революції любові, а не на вирішенні конфліктів. Любов-важлива частина справедливості, до якої ми прагнемо», – зазначив Картер.

Він розповів, що університет MoreHouse виставив експозицію з більш ніж двохсот портретів видатних особистостей, які служили справі миру, таких як Мандела, Гюлен і Ганді. Картер закликав не забувати людей, які боролися з труднощами не вдаючись до насильства.

Директор «Альянсу за спільні цінності» (AfSV) доктор наук Альп Асландоган розповів про рух Хізмет.

«З моменту заснування рух концентрується на трьох головних речах. Освіта, як стверджував Мандела, є найдієвішим методом викорінення проблем і побудови миру в серці і розуму людей. З іншого боку, як і у всіх релігіях і гуманізмі, альтруїзм грунтується на філософії, згідно з якою людство пов’язане один з одним, при цьому допомагаючи комусь іншому ви фактично допомагаєте собі. Моральні принципи руху Хізмет засновані на тому, щоб відчувати щастя від щастя інших і шукати в наданні допомоги іншим схвалення Аллаха. Люди, які присвятили своє серце цьому служінню, створили свої власні духовні світи, і вважають своїм обов’язком допомагати нужденним. Але найголовніше, через освітню діяльність вони вчать людей допомагати собі», – сказав Асландоган.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button