Туреччинa

Фармацевти побоюються, що поставки щеплень від грипу до Туреччини виявляться недостатніми

Турецькі аптеки страждають від нестачі вакцин у міру наближення сезону грипу, і фахівці побоюються, що очікувана пропозиція може скоротитися через різке зростання попиту на тлі пандемії COVID-19.

Голова Асоціації турецьких фармацевтів (TEB) Ердоган Чолак зазначив, що вони очікують, що до 15 жовтня на ринку з’явиться в цілому 1,5 млн щеплень від грипу, але Міністерство охорони здоров’я має продовжувати працювати над збільшенням пропозиції.

«Люди дійсно зацікавлені в щепленнях від грипу прямо зараз. Немає абсолютно ніякої можливості, що 1,5 млн вакцин буде достатньо, коли цього було недостатньо в минулому році», – цитує голову Duvar.

Голова палати фармацевтів Анкари Танер Ерджанли зазначив, що населення високого ризику літніх людей — старше 65 років — становить від 25 до 30 млн осіб по всій країні.

«Туреччина потребує щонайменше шести мільйонів вакцин, щоб задовольнити попит», – додав Ерджанли.

Міністерство охорони здоров’я має створити систему для пріоритизації громадян, які перебувають під високим ризиком COVID-19, щоб отримати щеплення, якщо вони не можуть збільшити пропозицію, зазначив Ерджанли.

«Якщо кожен матиме рівний доступ, у нас будуть люди в групах ризику, які не можуть отримати уколи», – підсумував він.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button