ЕкономікиТуреччинa

Опитування: Економіка Туреччини скоротиться на 3,4%

Економіка Туреччини, як очікується, скоротиться на 3,4% в цьому році після того, як пандемія COVID-19 продовжилася, а ліра впала до рекордних мінімумів по відношенню до долара, свідчать дані опитування Reuters серед 48 економістів.

Проте економічні перспективи покращилися в порівнянні із середньою оцінкою скорочення на 4,2% в попередньому опитуванні, повідомляє агентство Reuters.

Турецька економіка, як очікується, зросте на 0,3% в цьому році, заявив минулого місяця міністр фінансів і казначейства Берат Албайрак, посилаючись на прогнози в новій трирічній економічній програмі. За його словами, найгіршим сценарієм уряду було зниження виробництва на 1,5%.

Економіка скоротиться на 2,6% в річному численні і на 2,3% в третьому і четвертому кварталах року відповідно, після скорочення на 9,9% за три місяці до червня, вказує Reuters.

Економісти прогнозують, що обсяг виробництва в Туреччині зросте на 4,1% в наступному році, що значно менше оцінки уряду в 5,8%, наголошується в статті.

Економічний спад може бути гірше, ніж очікувалося, якщо відбудеться подальше погіршення корпоративних балансів і через побоювання з приводу довіри до економічної політики, заявила Берна Беязитоглу з Credit Suisse, передає Reuters.

Економіка Туреччини востаннє скорочувалася в річному численні в 2009 році, коли обсяг виробництва скоротився на 4,7%.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button