ПолітикаТуреччинa

Бабаджан пообіцяв закрити фонд добробуту Ердогана

Лідер партії DEVA Алі Бабаджан заявив, перше що він зробить коли прийде до влади, це закрие фонд Varlık (фонд добробуту, яким керує Ердоган)

«Фонд добробуту-це структура, в якій немає прозорості та підзвітності. Фонд не підпадає під будь-які правила, далекий від аудиту рахункової палати. Повірте, якщо ви успадкуєте стільки грошей від свого батька, ви просто не будете стільки витрачати. Структура, заснована виключно на запозиченнях. Ви знаєте, що фонд зробив, коли був вперше створений? Він почав шукати кредити. Закон вийшов в 2016 році, але вони взяли перший борг вже в 2009 році. Ніхто не платив 3 роки. «Чому ви шукайте гроші?» – питали усі. В ньому багато білих плям. Ми обов’язково його закриємо. Я блокував створення фонду добробуту 5 років. Тому що його не могли створити без підпису міністра фінансів. Він був заснований через рік після мого уходу. Ми обов’язково закриємо його, коли прийдемо до влади», – заявив телеканалу Karar TV Алі Бабаджан.

При цьому він зазначив, що закриття фонду завдасть серйозної шкоди, проте ця діра вже утворилася, і вона буде поглиблюватися.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button