ЕкономікиТуреччинa

Рівень безробіття в Туреччині в період з травня по липень виріс до 13,4%

Рівень безробіття в Туреччині за три місяці з травня по липень виріс до 13,4%, навіть після того як уряд заборонив компаніям звільняти робітників.

Згідно з даними, опублікованими турецьким статистичним інститутом (TurkStat) в четвер, рівень безробіття збільшився з 13% за той же період рік тому і з 12,9% в період з квітня по червень.

Число зайнятих скоротилося майже на 2 млн до 42,4% робочої сили в порівнянні з травнем по липень 2019 року. Решта або є безробітними, або не роблять зусиль для пошуку роботи. Багато працівників в Туреччині були відправлені в неоплачувану відпустку роботодавцями або знаходяться на державній програмі скороченого робочого тижня.

Безробіття в несільськогосподарському секторі підскочило до 15,9% з 15,3% роком раніше.

Так званий рівень участі в робочій силі в квітні-червні збільшився до 49% з 47,6%, оскільки все більше турків пройшли реєстрацію як ті, що шукають роботу. У травні-липні минулого року цей показник становив 53,3%.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган минулого тижня продовжив заборону на звільнення співробітників компаніями, яка була введена в березні, після початку спалаху пандемії COVID-19 в країні.

Фірмам в Туреччині буде заборонено звільняти робітників ще два місяці, йдеться в указі, опублікованому в «Офіційному віснику». Нагадаємо, що термін дії цього Указу закінчувався 17 вересня.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button