Туреччинa

Ердоган розповів про виявлення додаткових запасів газу на родовищі в Чорному морі

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив у суботу про те, що турецьке дослідницьке судно «Фатіх» виявило додаткові запаси природного газу на новому родовищі в Чорному морі.

«Обсяг доведених резервів газу на ділянці «Дунай-1» родовища «Сакар’я» склав 405 млрд кубометрів», – підкреслив президент республіки в ефірі телеканалу Ен-Ті-Ві. Раніше повідомлялося, що резерви даного родовища становлять 320 млрд кубометрів газу.

На думку Ердогана, це відкриття знизить залежність Туреччини від поставок газу з-за кордону. «Це означає, що природний газ стане дешевшим для жителів Туреччини. Ми зможемо запропонувати ці послуги за нижчою ціною. Ми ставимо перед собою мету зробити цей газ доступним для нашого народу в 2023 році», – додав він.

Крім того, Ердоган зазначив, що Анкара продовжить пошуки вуглеводнів як в Чорному морі, так і в Середземному.

21 серпня Ердоган офіційно оголосив, що Туреччина виявила в Чорному морі великі запаси природного газу. До 2023 року влада розраховує почати його поставки на внутрішній ринок. Найближчим часом, зазначив президент, влада вирішить технічні питання, що стосуються видобутку газу з цього родовища, і «негайно приступлять до буріння». Міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Донмез повідомив, що виявлені в Чорному морі запаси газу оцінюються в 65 млрд доларів.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button