Туреччинa

Засуджений імам за три місяці втратив 22 кг

Імам на пенсії Ахмет Каптан, який близько трьох років утримується у в'язниці типу L Баликесіра, за три місяці втратив 22 кг через хронічний гастрит, який було виявлено 8 місяців тому.

Імам на пенсії Ахмет Каптан, який близько трьох років утримується у в’язниці типу L Баликесіра, за три місяці втратив 22 кг через хронічний гастрит, який було виявлено 8 місяців тому.

Відзначається, що Ахмет Каптан, вага якого впала до 54 кг, міститься в блоці з 42 ув’язненими. Співкамерники надають йому допомогу оскільки чоловік сам не в силах пересуватися. Зокрема, спускатися на перекличку. Через хворобу Каптан практично не їсть.

«На побаченні я була в шоці від побаченого. Моя дочка жахливо плакала, а я не могла плакати поруч з ним, тому плакала на вулиці. Він змарнів до кісток, очі впали. Говорити не було сил. Ми нічого не можемо зробити. Мій син звернувся в прокуратуру. Чоловік каже, що не витримає дороги якщо його будуть возити в лікарню і назад у в’язницю. Ситуація плачевна», – розповіла дружина Хатідже Каптан.

65-річний імам на пенсії Ахмет Каптан, заарештований три роки тому в рамках справи про рух Гюлена, був засуджений до 10 років тюремного ув’язнення на підставі показань свідків.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button