Туреччинa

У Туреччині відкрили відділ по боротьбі з «операціями сприйняття»

В Управлінні зі зв'язків при Президентові Туреччини був створений Департамент стратегічних зв'язків і антикризового управління.

В “Офіційному віснику“ Туреччини йдеться, що указ президента Реджепа Таїпа Ердогана про створення нового органу спрямований на «боротьбу з усіма видами маніпуляцій і дезінформацією шляхом визначення діяльності психологічних, пропагандистських дій і операцій зі створення певного сприйняття проти Туреччини».

Згідно із заявою управління зі зв’язків з громадськістю, в обов’язки нового відділу входять «стратегічні зв’язки та антикризове управління під час криз, стихійних лих, надзвичайних ситуацій, воєн і періодів мобілізації». Про це стало відомо через два дні після створення управління безпеки і координації дій в надзвичайних ситуаціях — центру, який буде інтегрувати системи спостереження і урядові ідентифікаційні карти, що містять чіпи RFID з інформацією про водійські права.

«Ми ведемо боротьбу проти таких терористичних груп, як рух Фетхуллаха Гюлена, Робітнича партія Курдистану (РПК) і революційна народно-визвольна партія/фронт (DHKP/C), які активно проводять кампанії з дезінформації, щоб підірвати наші заходи в галузі громадської охорони здоров’я та безпеки», — написав у Twitter директор зі зв’язків з громадськістю президента Фахреттін Алтун. Згідно з іншою недавньою заявою, Туреччина і Азербайджан вирішили разом створити спільну медіа-платформу для протидії «чорній пропаганді». Турецька державна телекомпанія також запустила в 2020 році російську медіа-платформу для боротьби з «дезінформацією і маніпуляціями».

Тим часом у минулому Туреччину вже звинувачували в поширенні дезінформації. У червні Twitter заблокував понад 7 тис. 300 облікових записів, які були частиною соціальної мережі, що забезпечує підтримку уряду Туреччини і його політики.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button