Україна

У «Сонячному подвір’ї»  вже 15 років практикують лікувальну педагогіку

Проте для мешканців Києва вихід є. Вже 15 років у столиці працює Центр  «Сонячне подвір’я».

Поруч із нами ростуть незвичайні діти.  Вони грають з предметами не так, як більшість, вони радіють іншому. Для них не існує норм і правил, звичних для нас. Їм незрозуміло і нецікаво те, що роблять звичайні дівчатка та хлопчики.   І таких діток не завжди радо приймають у звичайні дитячі садочки чи школи. Проте для мешканців Києва вихід є. Вже 15 років у столиці працює Центр  «Сонячне подвір’я».

«Одного разу ми зустрілися і тепер наші життя пов’язані, переплетені і доповнюють одна одну. Завдяки турботі і любові, якою оточили наші фахівці дітей, батьки спокійно можуть йти на роботу. А кожна дитина, що приходить до нас в центр, проживає повноцінне дитинство і шкільні роки. Наші лікувальні педагоги, спираючись на більш ніж 100-літній досвід Швейцарського інституту лікувальної педагогіки «Sonnenhof» (Arlesheim, Schweiz) як ніхто інший вміють створювати для особливих дітей наповнене сенсом повноцінне життя. А наші діти не перестають радувати нас своїми посмішками і успіхами», – розповідають у Центрі.

До зимових свят залишилось не так багато часу! У нас на кухні вже пахне цитрусовими і корицею з імберем🍊🍋Ми вже…

Молодь “Сонячне подвір’я” paylaştı: 19 Kasım 2020 Perşembe

Фахівці розробили ряд терапевтичних, розвиваючих і навчальних програм, що дозволяють врахувати інтереси дітей з порушенням розвитку різного віку і стану. Для дітей дошкільного віку   пропонують  інтенсивну індивідуальну програму розвиваючих і терапевтичних занять. У роботі зі школярами   ставлять  за мету максимально залучити їх до позитивного соціальної взаємодії, навчитися жити в колективі. У підлітковому віці з’являється нова задача: трудова і творча реалізація.

«Для молодої людини дуже важливо відчувати себе частино суспільства. Центр надає соціальні послуги та залучає до нашого простору молодих людей з фізичними, ментальними, інтелектуальними та сенсорними порушеннями. Надаємо соціальні послуги денного догляду, виявлення та розвиток талантів, активне дозвілля, інтеграція в суспільство,  спільні  походи до театрів, консерваторій, кафе, виїзні табори тощо. Пропонуємо для молоді: свічні та деревообробні майстерні, майстер-класи з кулінарії, театральні, музичні та танцювальні гуртки. Також є індивідуальні заняття з комунікації, рухливі вправи», – додають у «Сонячному подвір’ї».

Для комфортного перебування та запобігання перевтоми є можливість регулювання графіку, ритму, часу  відвідування Центру.

Комбінація індивідуальних терапій і групових програм дає найбільш високий результат. Індивідуальна і групова робота проводиться з дітьми починаючи з 2,5 років. У більш ранньому віці можливе консультування і супровід сім’ї з виїздом на будинок.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button