Туреччинa

Цілеспрямоване «вбивство» імама на пенсії у в’язниці  

Літнього імама на пенсії протримали до останнього у в'язниці і випустили лише тоді, коли рак досяг останньої стадії.

Літнього імама на пенсії протримали до останнього у в’язниці і випустили лише тоді, коли рак досяг останньої стадії.

Імам на пенсії Ахмет Каптан, який у в’язниці захворів на рак підшлункової залози і не був звільнений до 4-ї стадії, помер вчора ввечері.

65-річний колишній імам Ахмет Каптан був заарештований у березні 2018 року в рамках розслідування у справі про рух Гюлена і відправлений у в’язницю типу L Кепсут в провінції Баликесір. Чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі на підставі показань свідків.

У розмові з інформаційним порталом Bold Medya його дружина Хатідже Каптан розповіла, що чоловіка випустили лише тому що хвороба досягла останньої стадії. З’ясувалося, що чоловіка спочатку неправильно лікували – в листопаді 2020 року лікарі поставили діагноз хронічний гастрит і лише в березні 2021 року виявили рак підшлункової залози. За цей час Ахмет Каптан втратив 22 кг ваги, не міг їсти і пити, потребував сторонньої допомоги.

«У хворому стані він пробув в ув’язненні 11 місяців. Хвороба досягла четвертої стадії. Коли був поставлений діагноз «рак», лікар сказав, що хвороба поширилася всюди. Чоловік просив померти у власному будинку. Перед смертю він перебував у реанімації чотири дні», – розповіла жінка.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button