ПолітикаСвіт

Влада Австрії пред’явила звинувачення підозрюваному в шпигунстві на користь турецьких спецслужб

За словами міністра внутрішніх справ Австрії, влада країни має намір пред'явити звинувачення людині, яка зізналася в шпигунстві на користь секретної служби Туреччини.

Сили безпеки Австрії ведуть розслідування за фактом шпигунської діяльності, попередивши Туреччину, що це неприпустимо.

«Мова йде про надання впливу іноземної держави на Австрію, і це жодним чином не повинно повторитися», — цитує Reuters Карла Нехаммера на прес-конференції 1 вересня.

Згідно із заявою генерального директора з громадської безпеки країни Франца Руфа, є явні ознаки турецького впливу в Австрії. Нові результати були отримані після великих розслідувань, проведених австрійською поліцією після жорстоких зіткнень між турецькими і курдськими групами у Відні в червні.

«Один підозрюваний повністю зізнався в тому, що був завербований турецькою секретною службою для шпигунства за іншими громадянами Туреччини або австрійськими громадянами з турецьким міграційним минулим, щоб потім повідомити про них турецьким органам безпеки», — сказав Нехаммер, додавши, що судові органи пред’являть підозрюваному звинувачення в шпигунстві. Однак він не повідомив жодних подробиць про затриманого.

За словами міністра внутрішніх справ, Австрія виявила, що в період з 2018 по 2020 рік після в’їзду до Туреччини були затримані більше 30 австрійців, і є підозри того, що турецькі спецслужби намагалися їх завербувати.

«Турецькому шпигунству немає місця в Австрії. В Австрії немає місця турецькому впливу на свободу і основні права. Ми будемо люто боротися з цим», — підкреслив Нехаммер, додавши, що Європол і головування в Європейській Раді були проінформовані про інцидент.

МЗС Туреччини поки не дав жодних коментарів.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button