ЕкономікиТуреччинa

Fitch знизило кредитний рейтинг Туреччини

У звіті, опублікованому в понеділок, міжнародне кредитно-рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Туреччини в іноземній валюті з BB - до B+, заявивши, що прогноз по країні все ще залишається «негативним».

У звіті, опублікованому в понеділок, міжнародне кредитно-рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Туреччини в іноземній валюті з BB – до B+, заявивши, що прогноз по країні все ще залишається «негативним».

«Експансіоністська політика Туреччини (включаючи вкрай негативні реальні ставки) може закріпити інфляцію на високому рівні, збільшити схильність державних фінансів ризику знецінення обмінного курсу та інфляції і, в кінцевому підсумку, вплинути на довіру всередині країни і знову посилити тиск на міжнародні резерви», — йдеться в звіті Fitch.

У ньому також наголошується, що політика, що проводиться турецьким урядом, не призведе до зниження інфляції.

«На думку Fitch, здатність нового інструменту стійко підвищувати довіру обмежена в умовах високої і зростаючої інфляції, а також незакріплених очікувань», — вказується в ньому.

Крім того, у звіті прогнозується, що до кінця року інфляція досягне 38% і в середньому складе 41% в 2022 році і 28% в 2023 році, що є другим найвищим показником серед усіх суверенних рейтингів Fitch.

Звіт Fitch також містить негативний прогноз по боргу Туреччини, а це означає, що рейтинги можуть бути знижені ще більше.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button