СвітТуреччинaФетхуллах Ґюлен

Американський теолог: Світ потребує руху Хізмет

Американський теолог Томас Мішель став гостем YouTube-каналу Broken Lives. Бесіду з вченим на тему руху Гюлена провів професор Алі Йуртсевен.

Американський теолог Томас Мішель став гостем YouTube-каналу Broken Lives. Бесіду з вченим на тему руху Гюлена провів професор Алі Йуртсевен.

«Я дивлюся з надією на майбутнє руху Гюлена. Тому що рух потрібен не тільки мусульманській, а й світовій спільноті. Проекти руху в галузі освіти, діалогу та співробітництва реалізуються за межами Туреччини. Тому я маю надію. Іншими словами, все, що нам залишається зробити – це наблизитися, слідувати і дотримуватися ідей ходжа-ефенді. Хотів би відзначити, що я насолоджуюся цим рухом вже 30 років. Час, який я проводжу з його послідовниками, яких я знаю, сильно збагатив моє життя. Я дуже вдячний за це. Знати рух Хізмет і вносити свій внесок у його діяльність – це Божа благодать для мене», – зазначив Мішель.

Американський теолог назвав геноцидом несправедливі переслідування режимом ПСР послідовників Фетхуллаха Гюлена.

«Ті хто займаються переслідуваннями не вистачить життя. Вони рано чи пізно підуть, але рух Хізмет продовжить існувати. Я вірю в це», – сказав професор, назвавши жахливою ситуацію з переслідуваннями за останні семи років.

Томас Мішель розповів, що познайомився з богословом Фетхуллахом Гюленом і рухом Хізмет, близько 35 років тому. У 1986 році американець працював на богословських факультетах в університетах Анкари і Коньї.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button