СвітТуреччинa

У Франції офіційно заборонили діяльність турецької ультранаціоналістичної організації, пов’язаної з партією Ердогана    

Вкрай праве угруповання «Сірі вовки» (Bozkurtlar) розглядається як «бойове» крило партії націоналістичного руху (ПНР), яка знаходиться в союзі з правлячою партією справедливості і розвитку (ПСР), очолюваною Ердоганом.

Французька влада прийняла рішення щодо «Сірих вовків» після того, як меморіальний центр геноциду вірмен в Османській Туреччині був спаплюжений у Франції в минулі вихідні графіті із зображенням символіки турецьких націоналістів. Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, оголосивши про розпуск місцевого відділення «Сірих вовків», підкреслив, що вони «розпалюють дискримінацію і ненависть і причетні до насильницьких дій».

Заборона «Сірих вовків» у Франції сталася на тлі різкого зростання напруженості між вірменською і турецькою громадами країни через збройний конфлікт в Нагірному Карабасі. Минулого тижня в районі Ліона в ході зіткнень між підозрюваними турецькими націоналістами і вірменами, які протестували проти військового наступу Азербайджану в Карабасі, були поранені чотири людини.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button