СвітТуреччинa

Спецслужби Туреччини пригрозили родині німецького професора турецького походження

Професор факультету політології університету Дуйсбурга-Ессена (Німеччина) Бурак Чопур розповів, що його сім'я в Туреччині отримала попереджувальний телефонний дзвінок від Національної розвідувальної організації Туреччини (MIT).

Професор Бурак Чопур, який має турецьке коріння і громадянство Німеччини, повідомив, що його родині в Туреччині подзвонив чоловік, який представився співробітником MIT, що координує землю Північний Рейн-Вестфалія.

«Той, хто дзвонив, наказав припинити критикувати Ердогана і перестати захищати курдів і демократичну партію народів», – розповів Чопур.

За його словами, спецслужби ведуть проти нього розслідування. При цьому професор не перший раз отримує погрози на свою адресу.

«Телеканал ARD випустив документальний фільм про Дерсимську різанину. Я підтримав картину. Потім деякі проурядові групи почали кампанію за виключення мене з Університету. Але Мій університет заступився за мене. Ці кола не змогли отримати те, що хотіли. Тепер очевидно, це другий крок уряду в спробах змусити мене замовкнути», – сказав професор.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button