СвітТуреччинaТуризм

Туреччина очікує прибуття близько 200 тис. британських туристів

Після того як Лондон перемістив Анкару з червоного списку країн із забороною на поїздки, турецькі Туристичні агентства в решту року готуються прийняти близько 200 тис.британських туристів.

Після того як Лондон перемістив Анкару з червоного списку країн із забороною на поїздки, турецькі Туристичні агентства в решту року готуються прийняти близько 200 тис.британських туристів.

Туреччина перебувала в червоному списку з травня, проте уряд Великобританії 17 вересня оголосив, що з 22 вересня туристам, які повернулися з Туреччини більше не потрібно самоізолюватися в спеціально відведеному для цього готелі, що потенційно може заощадити їм тисячі фунтів стерлінгів, відзначає Hurriyet.

Дане рішення стало частиною більш широкого кроку Великобританії по переходу на більш простий режим моніторингу поширення коронавірусу, вказується в статті.

«Ми давно чекали цього рішення. Деякі британські Туристичні агентства в очікуванні цього кроку вже забронювали тури до Туреччини», – йдеться в заяві Асоціації турецьких туристичних агентств (TÜRSAB).

В Асоціації відзначили, що у вересні у Великобританії будуть шкільні канікули у зв’язку з чим, спостерігається великий попит з боку британських відпочиваючих.

За даними Асоціації, 23 вересня британська компанія Jet2 Holidays вже запустить рейси в Даламан і Анталью.

«Ми очікуємо, що в період з 22 вересня до кінця року Туреччину відвідають близько 200 тис.британців», — сказали в TÜRSAB.

Треба сказати, що в період з січня по липень цього року до Туреччини прибуло всього 85 тис.громадян Великобританії, в порівнянні з 204 тис. рік тому і значно нижче ніж 1,4 млн осіб за той же період 2019 року. У липні кількість прибуттів з Великобританії скоротилася майже на 53% в річному численні до близько 36 тис.осіб.

Відзначається, що Туреччина є улюбленим місцем відпочинку британських туристів, причому курорти на Егейському узбережжі країни особливо популярні серед британців.

Раніше в 2020 році Туреччина прийняла майже 2,6 млн громадян Великобританії в порівнянні з 2,3 млн осіб в минулому році. Однак минулого року через обмеження по COVID-19 в країні побували лише 821 тис.британців.

 

 

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button