ПолітикаСвітТуреччинa

Анкара піддала критиці законопроект США про визнання «Сірих вовків» терористичним угрупуванням

Міністерство закордонних справ Туреччини в середу піддало критиці законопроект США про визнання турецького вкрай правого націоналістичного угруповання «Сірі вовки» терористичною організацією.

Міністерство закордонних справ Туреччини в середу піддало критиці законопроект США про визнання турецького вкрай правого націоналістичного угруповання «Сірі вовки» терористичною організацією.

Прийняття такого законопроекту Палатою представників США, заснованого на «необґрунтованих звинуваченнях», «не відповідає союзним відносинам» між Туреччиною і Сполученими Штатами, і «вкрай засмучує і турбує», йдеться в заяві міністерства.

Видання Ahval зазначає, що Палата представників США минулого тижня прийняла законопроект, що включає поправку, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена представити звіт, в якому дається оцінка, чи відповідають «Сірі вовки» критеріям щодо визначення їх в якості іноземної терористичної організації.

У статті підкреслюється, що якщо Сенат США прийме положення, Сполучені Штати приєднаються до ряду європейських країн, які ополчилися проти організації, пов’язаної з вкрай правою партією націоналістичного руху ПНР, партнером по коаліції правлячої Партії справедливості і розвитку ПСР президента Реджепа Таїпа Ердогана. Вкрай права група вже заборонена в Австрії та Франції, а в минулому році парламент Німеччини прийняв пропозицію, що закликає уряд оголосити поза законом членські організації групи і контролювати її діяльність.

«Такий законопроект підірве зусилля Туреччини по боротьбі з тероризмом», — заявили в міністерстві, закликаючи Сполучені Штати та інших турецьких союзників зосередитися на «реальних» терористичних організаціях.

Разом з тим лідер ПНР Девлет Бахчелі у вівторок піддав критиці Американський законопроект, підкресливши, що США ніколи не вдасться «залякати» націоналістичні рухи Туреччини.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button