ПолітикаТуреччинa

Опитування: Долю турецьких виборів вирішить молодь

Як показало опитування, проведене проурядовою організацією ORC Research, на наступних виборах правлячу партію справедливості і розвитку (ПСР) підтримають лише 11,4% молодого покоління Туреччини.

Як показало опитування, проведене проурядовою організацією ORC Research, на наступних виборах правлячу партію справедливості і розвитку (ПСР) підтримають лише 11,4% молодого покоління Туреччини.

На питання, за кого вони проголосують у разі дострокових виборів, 33,8% учасників, що народилися в період з 1997 по 2005 рік, відповіли, що віддають перевагу основній опозиційній Народно-Республіканській партії (НРП), вказує Ahval. 13,4% вагалися з відповіддю, в той час як 17,8% заявили, що не голосуватимуть.

Молоді виборці також уникають невеликих партій, наголошується в статті. За даними дослідження, прокурдська ліва Демократична партія народів (ДПН) набере 5,3% голосів, а за правоцентристську опозиційну «хорошу партію» готові проголосувати 6,6% респондентів. Згідно з опитуванням, проведеним у вересні та жовтні 2021 року, партнера ПСР по коаліції, вкрай праву партію націоналістичного руху (ПНР), підтримують 7,2%.

Нагадаємо, що на загальних виборах 2018 року ПСР набрала 42,6% голосів, але опитування показують, що на сьогоднішній день цей показник знизився до 31%. ПНР на тих же виборах подолала незвично високий виборчий поріг Туреччини в 10%, отримавши підтримку 11,1% виборців.

У той час голоси опозиції були значно нижче: в 2018 році НРП набрала 22,6%, а ДПН і «хороша партія» по 11,7% і 10% відповідно, йдеться в статті.

Видання також вказує, що турецька молодь не довіряє судовій системі та економіці. На питання, чи довіряють вони закону, 78,7% відповіли негативно. Тільки 14,2% учасників опитування вірять, що протягом року економіка покращиться.

Нагадаємо, що наступні вибори в Туреччині намічені на 2023 рік, і до цього планується внести зміни до виборчого законодавства.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button