Туреччинa

Турецької Медичної Асоціації: Пандемія COVID – 19 вийшла з-під контролю в Туреччині

Пандемія COVID - 19 в Туреччині вийшла з-під контролю, і Анкара повинна вжити заходів щодо обмеження соціальної мобільності, заявив голова турецької Медичної Асоціації (TTB) Сінан Адияман.

Хоча Міністерство охорони здоров’я протягом останніх декількох тижнів щодня заявляло про 1 тис. 400-1 тис. 600 випадків захворювання, в столиці Анкарі насправді це число вже давно перевищує 2 тис., стверджував голова.

«Державні установи, що підтримують звичайний робочий час, дійсно погіршили поширення інфекції. Ми втомилися, всі медпрацівники кричать», – цитує його Duvar.

Тим часом кількість пацієнтів з COVID-19 в реанімації теж зростає, але лікарі як і раніше працюють 36-годинними змінами, що є неконституційною практикою, сказав Адияман.

«Це було необхідно зробити через інтенсивність пандемії», – відповів міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа голові TTB на зустрічі минулого тижня.

Коджа також додав, що він не впевнений в тому, чи зможе Туреччина отримати достатній запас щеплень від грипу в майбутньому сезоні, оскільки існує глобальний дефіцит, заявив Адияман.

Голова ТТВ закликав центральний уряд працювати з місцевими жителями, щоб допомогти контролювати пандемію, можливо, поміщаючи пацієнтів в карантин в державних установах.

Раніше мер Анкари Мансур Яваш заявив, що муніципалітет заражений коронавірусом оскільки один з охоронців отримав позитивний результат на COVID-19.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button