Світ

Заява Фетхуллаха Ґюлена про пандемію коронавируса

Ґюлен: Нехай Бог, Самий Жалісливий, врятує людство від цієї пандемії, вилікує тих, хто хворий, і дасть стійкість тим, хто втратив своїх близьких. Нехай Він допоможе всім, хто бере участь в боротьбі з цією пандемією, включаючи працівників охорони здоров'я, державних чиновників і волонтерів.

Заява Фетхуллаха Ґюлена про пандемію коронавируса: «Ми маємо вжити всі запобіжні заходи ; для цього я запрошую вас помолитися за здоров’я і благополуччя людства. Проповідник Фетхуллах Ґюлен, який проживає в Сполучених Штатах (США), звернувся з посланням про пандепідемію коронавируса.

У зверненні , опублікованому на веб-сайті Альянс для спільних цінностей (AFSV), Ґюлен сказав: «Це справжня молитва необхідна, щоб вжити всі можливі запобіжні заходи для охорони здоров’я суспільства. Крім того, одна з найважливіших справ, яку ми можемо зробити – це постукати в двері Господа від імені усього людства через молитву.

У його зверненні було:

Я висловлюю співчуття тим, хто втратив своїх близьких через коронавірус, який поширився по всьому світу і призвів до загибелі тисяч людей. Я молюся за швидке одужання тих, хто хворий.

Я маю довіру посадовим особам охорони здоров’я, які намагаються тримати цей спалах під контролем, вживати всіх запобіжних заходів на основі наукових досліджень і досвіду отриманих в результаті попередніх спалахів різних вірусів.

В рамках громадянської та людської відповідальності кожен з нас повинен слідувати вказівкам і порадам медичних експертів і чиновників охорони здоров’я країни.

Наша людська свідомість вимагає від нас співчуття тим, хто страждає, незалежно від того, де вони знаходяться, ділитися своїм болем і робити все, що в наших силах, щоб полегшити страждання.

Активна молитва – це одна з форм прийнятих нами як запобіжний заход для збереження громадського здоров’я. З болем в серці постукати в двері Бога від усього людства через молитву – це ще одна важлива річ, яку ми в силах зробити.

Як дотримання запобіжних заходів, так і активна молитва Богу – це наші обов’язки як Його слуг.

Саме тому я закликаю всіх молитися за здоров’я і безпеку людства в цей важкий для нас час.

Нехай Бог, Самий Жалісливий, врятує людство від цієї пандемії, вилікує тих, хто хворий, і дасть стійкість тим, хто втратив своїх близьких. Нехай Він допоможе всім, хто бере участь в боротьбі з цією пандемією, включаючи працівників охорони здоров’я, державних чиновників і волонтерів.

Про Феттулаха Ґюлена.

Фетхуллах Ґюлен – ісламський вчений, проповідник і громадський діяч, чия багаторічна прихильність освіти, покращення міжконфесійного діалогу та альтруїзму надихнула мільйони людей в Туреччині і в усьому світі. Ґюлен є почесним головою Форуму Румі, Вашингтон, округ Колумбія, і Інституту Островів Світу в Нью-Йорку.

Фетхуллах Гюлен у списку «100 найкращих вчителів у світі»

Альянс для спільних цінностей

Альянс для спільних цінностей (AFSV) – це некомерційна організація 501 (c) (3), яка є голосом культурних організацій, пов’язаних з ‘Хізмет’, рухом громадянського суспільства, заснованим видатним проповідником і прихильником світу Фетхуллахом Ґюленом. Альянс прагне сприяти миру і соціальної гармонії, допомагаючи зменшити дезінформацію і помилкові стереотипи щодо будь-яких або всіх етнічних, культурних і релігійних громад. Дізнатися більше про Альянс можна на сайті www.afsv.org.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button