ЗМІТуреччинa

У Туреччині RTÜK погрожує вжити заходів за публікацію статей про корупцію

Після того як в заголовках газет з'явилися повідомлення про зловживання фінансуванням, державна Верховна Рада по радіо і телебаченню Туреччини (RTÜK) оголосила, що буде вживати правових заходів проти публікації в ЗМІ інформації, що містить спроби дискредитувати державні установи.

RTÜK закликав покласти край «журналістиці, спрямованій на підрив довіри до державних установ» після публікації попереднього фінансового звіту Рахункової палати (Sayıştay).

«У разі продовження правопорушень ми хотіли б нагадати всім, що дані дії спричинять правові наслідки», – йдеться в повідомленні RTÜK.

Згідно з даними аудиту Рахункової палати RTÜK, опублікованими у вересні, в 2019 році регулятор витратив з державного бюджету 453 тис.963 лір (57 тис. 576 доларів) на завищені виплати заробітної плати і транспортні витрати на поїздки за кордон, повідомила у вівторок газета BirGün.

У заяві, RTÜK назвав Дані повідомлення «наклепом», підкресливши, що вони спрямовані на підрив іміджу організації, її голови та членів. Звіт про аудит не є остаточною версією, йдеться в заяві, і все ще знаходиться на стадії розгляду.

«Щоденні витрати на відрядження голови та членів RTÜK розраховуються з урахуванням виконання обов’язків за кордоном державних службовців найвищого рівня», – сказали в RTÜK.

Зазначимо, що згідно з турецьким законодавством, витрати на відрядження членів не можуть перевищувати денну зарплату головного чиновника у відповідному Міністерстві, в даному випадку заступника Міністра культури і туризму. Однак у розумінні RTÜK, головним чиновником є голова Адміністрації президента.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button