Наука та ITТуреччинa

ОЕСР: 29% молодих людей в Туреччині не працюють і не навчаються

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) опублікувала свою доповідь «погляд на освіту» за 2020 рік, яка показує, що Туреччина як і раніше має найбільше число молодих людей, які не мають освіти, зайнятості або професійної підготовки (NEET) в країнах ОЕСР.

У своїй новій доповіді ОЕСР вивчила ситуацію з освітою молоді у всіх державах-членах організації. Згідно зі звітом, частка молодих людей, які не відвідують освітні установи або не працюють в Туреччині у віці від 15 до 29 років, становить 28,8%.

При цьому Туреччина показала друге за величиною поліпшення числа молодих людей, які були NEET за останні 10 років( після Ізраїлю), республіка як і раніше має більш ніж в два рази більше середнього показника по країнах ОЕСР-13%.

Згідно зі звітом за 2019 рік, частка вікової групи 15-29 років, які були NEET, знизилася в Туреччині на 10,8% за останні 10 років. За Туреччиною в рейтингу NEET слідували Італія і Колумбія, у яких було по 23,7%. Серед членів ОЕСР країною з найнижчим рівнем NEET був Люксембург з 5,5%.

У минулому році 41% населення в цій віковій групі були зараховані до школи, а 31% — на роботу. За останні 10 років частка тих, хто ходить в школу, збільшилася на 10%, в той час як частка молодих людей, у сфері зайнятості, залишається стабільною.

Разом з тим у віковому діапазоні від 20 до 24 років в 2009 році 46,1% молоді не ходили ні в освітні установи, ні на роботу, а в 2019 році цей показник знизився до 33,3%.

Тим часом, свіжі дані показують, що рівень безробіття в країні виріс до 13,4% за три місяці з травня по липень, навіть після того, як уряд заборонив компаніям звільняти працівників.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button