ПолітикаСвітТуреччинa

Греція хоче ввести ембарго на постачання зброї Туреччині

Греція наполягатиме на введенні на цьому тижні Європейською Радою ембарго Євросоюзу на продаж зброї Туреччини, вказується в статті Kathimerini.

Очікується, що прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс також повідомить своїм колегам, що зброя, яку вони продають Туреччині, може бути використана проти держав-членів ЄС, наголошується в статті.

Головна турбота Афін-німецькі підводні човни Т-214. Очікується, що Німеччина поставить компоненти шести підводних човнів до Туреччини, яка закінчить їх будівництво на місці. Міцотакіс і міністр закордонних справ Нікос Дендіас неодноразово обговорювали це питання з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і міністром закордонних справ Хайко Маасом.

Деякі країни, особливо Німеччина та Іспанія, як видається, не бажають вводити ембарго через економічні втрати, які вони понесуть. Греція вважає ці побоювання необґрунтованими, заявляючи, що подібні скасування вже траплялися в минулому, вказує видання.

Нідерланди, однак, маючи набагато більшу кількість інвестицій в Туреччині (понад 30 млрд доларів) – завдяки присутності транснаціональних компаній, таких як ING Bank, Philips, Shell і Unilever – є одним з головних прихильників тих країн ЄС, що виступають за більший тиск на Туреччину, щоб змусити її припинити свої «провокації» в Східному Середземномор’ї, наголошується в статті. При цьому видання нагадує про рішення Конгресу США наполягати на введенні санкцій проти Туреччини у зв’язку з її купівлею російської системи протиракетної оборони С-400.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button