Туреччинa

ЗМІ: У Туреччині майже 100 депутатів заразилися COVİD19

У парламенті Туреччини близько 100 депутатів заразилися COVID-19, причому один законодавець перехворів їм двічі, повідомляє Duvar.

У повідомленні йдеться, що кожен шостий депутат у парламенті, що налічує в цілому 584 члени, заразився вірусом з моменту підтвердження першого випадку захворювання в країні.

Правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР), до складу якої входять 289 членів в законодавчому органі, лідирує за кількістю хворих COVID-19, оскільки коронавірусом виявилися інфіковані 57 її парламентаріїв.

У число тих, що заразилися входять 20% всіх законодавців партії, серед яких заступник спікера парламенту Сюрейя Саді Білгіч, заступник голови Мехмет Озхасекі і депутат Вахіт Кілер, який, як повідомляється, двічі хворів вірусом.

За даними Duvar, близько 20 законодавців ПСР в даний час проходять лікування від коронавірусу в лікарні або вдома.

18 з 138 членів основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) в парламенті також були інфіковані коронавірусом, в той час як серед парламентаріїв прокурдської Демократичної партії народів (ДПН), в яку входять в цілому 56 депутатів, позитивний результат на COVID-19 був виявлений у 11 членів.

Слід зазначити, що з 36 депутатів «хорошої партії» і з 48 членів Партії націоналістичного руху (ПНР), заразилися по чотири законодавці.

Станом на 23 листопада, у близько 6 тис.осіб, які працюють в парламенті разом з депутатами, перед входом в будівлю парламенту просять надати їх код по COVID-19, присвоєний державою, який показує, інфікована людина коронавірусом.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button