СвітТуреччинaТуризм

Німеччина включила Туреччину в список небезпечних країн по коронавірусу  

Німеччина повернула Туреччину в список розширеного попередження про поїздки, який для туристів означає, що німецька влада не рекомендує відвідувати цю країну. Таке рішення було прийнято в середу на засіданні уряду ФРН.

Нове рішення діятиме до 14 вересня і покликане «утримувати людей від несуттєвих поїздок». Всього в списку понад 160 країн. Основною причиною такого рішення стала велика кількість «завізних» випадків коронавірусу-тому список вирішили розширити, включивши в нього Туреччину, раніше закінчення терміну дії попереднього попередження – він закінчувався 31 Серпня.

Причина зміни – в тому, що в Туреччині реєструється стрімке зростання числа випадків зараження COVID-19. МОЗ країни зафіксував 1502 нових випадків у вівторок, що перевищило поріг в 1500 вперше з 16 червня. При цьому в самій Німеччині в середу було зафіксовано 1576 випадків COVİD-19 за добу. І представники уряду вважають даний приріст «завізним» – завдяки відпочившим за кордоном туристам.

Офіційний представник уряду Ульріке Деммер заявила, що рішення про продовження терміну дії рекомендацій проти «туристичних поїздок» в треті країни, в тому числі і в Туреччину, було прийнято у зв’язку із зростанням числа інфекцій в Німеччині.

«Ми бачимо, що кількість інфікованих у багатьох країнах продовжує зростати. Ми також бачимо, що зростання числа інфекцій (у Німеччині) часто пов’язане з людьми, які повертаються з-за кордону і приносять з собою інфекцію», – заявила вона.

Додамо, що Німеччина є найважливішим для Туреччини постачальником туристів: минулого року німецькі туристи посіли друге місце за чисельністю після російських. Більш того, в самій Німеччині проживає більше 3 мільйонів громадян турецького походження.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button