ПолітикаСвітТуреччинa

ЗМІ: Єврокомісія склала список санкцій проти Туреччини

На тлі розмов про майбутні заходи Європейського Союзу проти Анкари, Брюссель засудив продовження Туреччиною діяльності з розвідки енергоресурсів у Східно-Середземноморському регіоні.

Європейські дипломати, як повідомляє The Arab Weekly, що Європейська комісія склала список потенційних цілей для економічних санкцій, які можуть завдати удару по туристичному і транспортному секторах Туреччини. Європейські лідери на грудневому саміті повинні вирішити, чи вводити санкції щодо діяльності Туреччини.

ЄС назвав «зухвалим» оголошення Анкари про продовження місії розвідувального судна у водах, на які претендують Греція і Кіпр.

«Останній Navtex і триваюче проведення Туреччиною сейсморозвідувальних робіт, що зачіпають морські зони Греції та Кіпру, викликають глибокий жаль, особливо з урахуванням триваючих конструктивних спроб на всіх рівнях встановити діалог між двома країнами. Це ще один курс дій, який, на жаль, продовжує посилювати напруженість і недовіру в регіоні, замість того, щоб сприяти пошуку довгострокових рішень», — заявив у середу глава ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

Боррель закликав до «добросовісного діалогу і утримання від односторонніх дій», щоб розрядити напружену ситуацію в Східному Середземномор’ї, яка підриває відносини між ЄС і Туреччиною.

Дії дослідницького судна Туреччини у водах, на які претендує Греція, розгнівали Афіни і викликали протести середземноморських країн, уточнюється в статті.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button