ПолітикаСвітТуреччинa

Туреччина повідомила послу Греції про нову місію судна Oruç Reis

Інформація про новий район досліджень судна Oruç Reis була передана послу Греції в Анкарі, заявив 25 жовтня прес-секретар Міністерства закордонних справ Туреччини Хамі Аксой, підкресливши, що регіон повністю розташований на турецькому континентальному шельфі.

У письмовій заяві Аксой нагадав, що Міністерство закордонних справ Греції опублікувало «необґрунтовану» заяву, в якій стверджувалося, що сейсморозвідувальні роботи Туреччини проводилися не на її континентальному шельфі в Східному Середземномор’ї, а в межах континентального шельфу Греції, назвавши цю діяльність «незаконною».

«Район, де Oruç Reis проводив сейсморозвідувальні роботи, повністю розташований на турецькому континентальному шельфі, визначеному на основі міжнародного права з повідомленням ООН. Дана інформація була також недвозначно передана послу Греції в Анкарі 23 жовтня», — цитує Hurriyet прес-секретаря.

За його словами, нинішній район робіт, де Oruç Reis буде проводити дослідження в період з 25 жовтня по 4 листопада, розташований в 440 км від берегової лінії Греції і всього в 130 км від Туреччини.

«Туреччина, як і завжди, готова до діалогу і співпраці в пошуках рішення, заснованого на рівності, при якому гарантуються законні права як Туреччини, так і турків-кіпріотів в Східному Середземномор’ї. Ми також очікуємо, що Греція утримається від надання надуманих підстав і продовження попередніх умов, щоб уникнути діалогу з Туреччиною», — зазначив Аксой.

Раніше 24 жовтня Туреччина випустила ще одне повідомлення або Navtex про сейсмічні дослідження свого корабля Oruç Reis на півдні острова Родос в Східному Середземномор’ї.

Згідно з Navtex, місія сейсмічного дослідницького судна Oruç Reis триватиме 10 днів, починаючи з 25 жовтня.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button