ОсвітаТуреччинa

Шкільні канікули будуть продовжені через сплеск заражень?

У п'ятницю, 21 січня у всіх турецьких школах звучав дзвінкий дитячий сміх, а учні були у святковому настрої, адже школярі пішли на двотижневі зимові канікули, що ознаменували закінчення першої половини навчального року.

У п’ятницю, 21 січня у всіх турецьких школах звучав дзвінкий дитячий сміх, а учні були у святковому настрої, адже школярі пішли на двотижневі зимові канікули, що ознаменували закінчення першої половини навчального року.

Багатьох батьків хвилювало питання, чи будуть продовжені шкільні канікули у зв’язку з поширенням коронавірусу, адже Міністерство охорони здоров’я останні кілька днів фіксує рекордну кількість заражень.

У зв’язку з чутками про продовження канікул на 3-4 тижні, міністр освіти Туреччини Махмут Озер виступив в одній зі шкіл Анкари з офіційною заявою, в якій повідомив, що діти повернутися в школу через два тижні.

«У цей період ми створили електронну систему відстеження (випадків заражень у класах). Тому поки немає ситуації, яка б вимагала від нас продовження семестрових канікул. Як і планувалося раніше, ми відкриємо наші школи 7 лютого і будемо готові з тією ж рішучістю продовжити очне навчання без будь-яких проблем», — підкреслив глава турецького Міносвіти.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button