Туреччинa

Тортури над колишнім суддею у в’язниці

У турецьких в'язницях продовжують фіксувати порушення прав ув'язнених. Стверджується, що колишній суддя Вищого касаційного суду Хусаметтін Угур піддався тортурам і побиттю з боку наглядачів у в'язниці Кескін де відбуває покарання.

Дочка судді Угура Налан Ділара розповіла, що 28 Лютого 2019 року батька, який перебував у попередньому ув’язненні 4 роки, засудили на 10 років і 6 місяців позбавлення волі за звинуваченням у причетності до терористичної організації.

«17 лютого батька викликали на допит без будь-якого приводу. У кабінеті без камер спостереження його годину били п’ять наглядачів на чолі з головним охоронцем. Після побиття головний охоронець сказав батькові, що« звідси вийде тільки твій труп», – написала в Твіттер Угур.

Дівчина розповіла, що публікує уривки листів батька з в’язниці. Саме цей факт викликав невдоволення з боку турецької адміністрації, а також поведінку непохитного колишнього судді, який намагається відстоювати свої права в тюремних умовах.

Угур заявила, що якщо життю і здоров’ю батька завдадуть шкоди, то імена охоронців, директора, суддів і прокурорів відомі, щоб їх притягнути до відповідальності.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button