Думки

«Ви можете зупинити вірус, війну і підняти Україну!»

Відкритий лист президенту України!

Відкритий лист Президенту України:

«Ви можете зупинити вірус, війну і підняти Україну!»

Шановний Володимире Олександровичу!

Під час президентства Авраама Лінкольна в США тричі оголошували Дні національного смирення, посту і молитви. Головною їх причиною була розруха і громадянська війна. Центральною темою – відновлення в країні миру і єдності нації, та відновлення життєдіяльності країни.

Перше звернення Лінкольна вийшло на вимогу спільного комітету обох палат Конгресу з зазначенням спеціального дня для посту і молитви у вересні 1861 року.

Ось уривок з нього: «Беручи до уваги звернення спільного комітету обох палат Конгресу до президента з вимогою призначити день загального смирення, посту і молитви, щоб американський народ … підніс старанні молитви Всемогутньому Богу про добробут і безпеку їхньої країни… Слід схилитися в смиренній покірності, сповідуючи і відкриваючи свої гріхи і злочини в повній впевненості, що страх Господній – це початок мудрості, зі всією ревністю і каяттям благати Господа про прощення за минулі беззаконня і просити благословення своїх теперішніх та майбутніх дій.

Тому я, Авраам Лінкольн, президент США призначаю останній вівторок вересня цього року Днем смирення, посту і молитви для всієї нації. (Додаток 8 до 12 тому Зводу Законів США).

У другому зверненні президент США Днем всенародного смирення, посту і молитви призначив 30 квітня 1863 року: «Закликаю весь народ утриматися в цей день від своїх звичайних занять і провести служіння у встановлених місцях громадських зібрань чи в своїх будинках, дотримуючи себе в святості для Господа і присвячуючи день смиренному виконанню релігійних обов’язків. Звертаючи серце до істини, будемо перебувати у надії на те, що одностайний крик народу буде почутий на небі, а відповіддю стане таке благословення, як прощення гріхів нашого народу і повернення колишнього стану світу і єдності в нашій розділеній і багатостраждальній країні ».

Третє звернення Лінкольна вийшло у відповідь на спільну резолюцію обох палат Конгресу, і День посту і смирення оголосили в серпні 1864 року. У заключній частині даного Звернення Лінкольн помістив спеціальний заклик до об’єднання всіх, хто займає провідні позиції у всіх областях національного життя: «І тому я пропоную головам урядових департаментів разом з усіма керівниками законодавчих, судових та виконавчих органів, а також всім особам, що здійснюють правління в країні … і всім іншим громадянам США зібратися в цей день на своїх службових місцях з тим, щоб вшанувати Всемогутнього і Милосердного Повелителя Всесвіту, а також піднести Йому Молитви, які так урочисто, гаряче і благоговійно рекомендує Конгрес США »(Уривок з Додатка 17 до 13 тому Зводу Законів США).

Перераховані тут дні загального посту і молитви ні в якому разі не можна вважати вичерпними в історії США, та інших країн. Однак цих прикладів досить, щоб констатувати історичний факт: дні загального посту і молитви відігравали істотну і незмінно важливу роль у процвітанні американського народу.

Тому, шановний Володимире Олександровичу, Ви, як лідер однієї з найбільших європейських країн, чоловік та батько сімейства, а також людина, яка шанує Бога, здатні теж прийняти подібне рішення на благо України і поповнити ряди гідних політиків в історії, таких, як Авраам Лінкольн.

Цей страх, хвороби, бійню, безнадію потрібно зупинити як в країні, так і в розумах людей. Україна на грані економічного колапсу та розрізнена. Потрібні глибинні кардинальні зміни.

Тому, просимо Вас призначити День посту, смирення і молитви протягом найближчого місяця.

З повагою,

Лариса Бородатова, журналіст, редактор видання
Валентина Крицька, громадська діячка, журналіст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button