ПолітикаСвітТуреччинa

Ердоган: Туреччина є вірним другом ООН у нестабільний час

Президент Реджеп Таїп Ердоган у відеозверненні на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй заявив, що світ повинен спробувати використовувати наявні у нього інститути і механізми для багатостороннього співробітництва найбільш ефективним способом для подолання перешкод, створених пандемією коронавірусу, додавши, що Туреччина вносить свій внесок у такі зусилля.

«Там, де проблеми носять глобальний характер, рішення на місцевому рівні можуть лише відстрочити неминуче. Міжнародна солідарність необхідна для довгострокових рішень», – цитує його Hurriyet.

Лідери вирушили в штаб-квартиру ООН в Нью-Йорку за своїми адресами, які були записані заздалегідь. Цьогорічна Асамблея в основному присвячена триваючій пандемії коронавірусу.

«Туреччина допомогла 146 країнам і семи міжнародним організаціям, які запросили допомогу в області медичного обладнання, розуміючи, що «вірний друг пізнається в нестабільні часи». В рамках репатріації, ми забезпечили повернення більше ста тисяч наших громадян в 141 країну світу в свої будинки. Цими ж рейсами ми доставили додому понад 5 тис.500 іноземців з 67 країн», — сказав Ердоган.

Турецький лідер зазначив, що зусилля республіки не є частиною «дипломатії проти коронавірусу».

«Ми не очікували і не сподіваємося на будь-яку компенсацію від кого – небудь за нашу допомогу і зусилля по репатріації. Підтримка жертв і пригноблених-у венах нашої нації і по суті нашої «заповзятливої і гуманітарної зовнішньої політики», — додав він.

Він також вказав, що Туреччина протягом багатьох років приймає на своїй території близько чотирьох мільйонів сирійців, «задовольняючи всі їхні потреби». «Ми також задовольняємо потреби приблизно такої ж кількості сирійців на території в регіонах, які ми тримаємо під контролем, особливо в районах, близьких до нашого кордону. Ми очікуємо щирої співпраці з боку міжнародного співтовариства та Іраку щодо викорінення терористичної організації Робітничої Партії Курдистану (РПК), що влаштувалася в Іраку, як це було у випадку з ІДІЛ », — зазначив Ердоган, говорячи про конфлікт в Сирії і боротьбу з тероризмом.

Турецький президент також сказав, що «Туреччина не підтримає будь-який план, на який палестинський народ не дасть згоди».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button