Туреччинa

У Туреччині шахтарі продовжують марш протесту

Шахтарі з Ерменека разом з працівниками гірничодобувного сектора із західної провінції Маніса, які вимагають виплати вихідної допомоги у зв'язку з катастрофою на шахті в Сомі в 2014 році, 12 жовтня ініціювали марш протесту.

Співробітники жандармерії 26 жовтня перегородили шлях учасникам маршу, які планували відправитися в столицю з провінції Караман в Центральній Анатолії і вимагати виплату заробітної плати, яка затримується вже протягом багатьох місяців.

За наявними даними шахтарі розбили табір на площі Гюнейюрт, щоб привернути увагу до своєї проблеми. Учасники маршу організували 18-денну акцію протесту в пам’ять про 18 робітників, загиблих в результаті затоплення шахти в 2014 році, пише Duvar.

На відео, опублікованому в соцмережах, співробітники жандармерії наказують робітникам припинити марш, один з офіцерів кричить на демонстрантів.

«Ми в гніві. Ми голодні і тому робимо це», – каже робітник офіцеру.

Голова профспілки гірників Туреччини Maden-Iş Тахір Четін розповів, що робітники мають намір проводити сидячий страйк до тих пір, поки їм не запропонують законне рішення або не дозволять продовжити марш в Анкару.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button