ПолітикаСвітТуреччинa

Reuters: ЄС посилить санкції щодо Туреччини

Європейський союз введе санкції щодо великої кількості турецьких осіб і компаній, відповідальних за буріння в спірних водах Середземного моря, повідомляє Reuters з посиланням на проект заяви, підготовлений лідерами ЄС для узгодження на саміті в четвер.

У разі узгодження, ЄС «підготує додаткові списки» на основі списку санкцій, який вже існує з 2019 року, і «при необхідності буде працювати над його розширенням», відзначає агентство.

За словами дипломатів, проінформованих про внутрішні обговорення, переговори щодо двосторінкової заяви все ще тривають, а Греція і Кіпр, які звинувачують Туреччину в бурінні вуглеводнів на її континентальному шельфі, вважають, що санкції не досить серйозні.

Лідери ЄС розглядають питання про те, чи слід реалізувати загрозу, висловлену в жовтні, і ввести санкції щодо Туреччини у зв’язку з бурінням вуглеводнів біля берегів Кіпру і Греції.

Міністри закордонних справ ЄС заявили в понеділок, вказує агентство, що Туреччина не допомогла покласти край суперечці з Грецією і Кіпром через потенційний видобуток енергоресурсів, але відклали рішення про відповідні санкції до саміту ЄС.

ЄС минулого року розробив програму санкцій за несанкціоновану розвідку в Східному Середземномор’ї, заморозивши активи людей і компаній, обвинувачених у плануванні або участі в діяльності у виключній економічній зоні Кіпру або на його континентальному шельфі, наголошується в статті.

Поки тільки два високопоставлені посадові особи турецької державної компанії Turkish Petroleum Corporation (TPAO) були включені в санкційний список, але на початку цього року Кіпр запропонував список з іншими іменами.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button