Туреччинa

Колективний імунітет проти COVID – 19 в Туреччині може виробитися до літа 2021 року

Через шість місяців після початку пандемії, коли сотні тисяч людей були інфіковані коронавірусом в Туреччині, колективний імунітет в країні поки досяг середнього рівня в 10%.

Згідно з дослідженнями, колективний імунітет для викорінення інфекційного захворювання може виробитися до літа 2021 року, повідомляє Hürriyet з посиланням на джерела в МОЗ.

Очікується, що коронавірус втратить силу, коли рівень колективного імунітету перевищить 50%, що, ймовірно, займе ще кілька місяців до літа 2021 року.

Дослідження також показали, що серед людей у віці від 17 до 35 років широко поширене «самозаспокоєння», і багато з них не дотримуються правил і запобіжних заходів, а значна кількість з них є прихованими носіями вірусу. Влада рекомендує конкретні проекти для підвищення обізнаності цієї групи, а також суворий нагляд і можливі покарання.

Згідно з повідомленням, в той час як люди у віці від 35 до 60 років є найбільш обережними, деякі громадяни старше 65 років також проявляють нерозсудливість.

Відповідно до останніх даних, поширеність вірусу в столиці Анкарі знизилася на 30%. Однак перші 10 днів жовтня важливі для Стамбула, особливо через тих, хто повернувся в мегаполіс найбільшої провінції країни за чисельністю населення, чи інфіковані вони буде відомо тільки після зазначеної дати.

Превентивні заходи в Стамбулі дозволять утримати під контролем поступове зростання, що отримав назву «сходи». Але експерти попереджають, що одна людина в середньому все ще заражає не менше трьох осіб, і слід вжити заходів для скорочення швидкості зараження.

Тим часом, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, опублікованими 28 вересня, число тих, хто видужав за день від коронавірусу в Туреччині вперше за кілька тижнів перевищила кількість тих, що заразилися.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button