ЕкономікиТуреччинaТуризм

Туреччина виділить 10 млрд лір для підтримки туризму

Уряд Туреччини планує виділити до 10 млрд лір (1,25 млрд доларів) у вигляді пільгових кредитів для індустрії туризму, щоб допомогти галузі впоратися з наслідками пандемії COVID-19.

Згідно із заявою асоціації банків Туреччини( TBB), що надала кредитні гарантії спільно з Міністерством фінансів і казначейства, для чотирирічних позик на суму до 40 млн лір буде надана відстрочка на погашення на 12 місяців.

Число туристів в Туреччині за перші вісім місяців року впало на 74% на рік до 9,27 млн, після того як країни по всьому світу оголосили про обмеження на поїздки. У серпні, місяці, який зазвичай вважається розпалом курортного сезону в Туреччині, кількість відпочиваючих скоротилася на 69% в річному численні до 2,16 млн осіб.

Треба сказати, що в минулому році Туреччина заробила від туризму рекордну суму в розмірі близько 35 млрд доларів.

За повідомленням TTB, Туристичні фірми можуть вибрати запозичення під фіксовану процентну ставку в розмірі 14,5% або змінну ставку, рівну 2,5 процентних пункту від рекомендованої процентної ставки турецької ліри (TLREF).

Сума кожного окремого кредиту буде залежати від розміру компанії і варіюватися від 100 тис.лір для фірм з річним оборотом до 3 млн Лір і 20 млн лір для підприємств з оборотом понад 125 млн лір. TBB повідомив, що готельєрам будуть доступні спеціальні позики на суму до 40 млн лір.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button