Світ

Нова Зеландія | Ґюлен: Тероризм – це дикість, і подолати її людство зможе лише пліч-о-пліч

Фетхуллах Ґюлен висловив співчуття жителям Нової Зеландії: «Тероризм – це дикість, і подолати її людство зможе лише пліч-о-пліч»

Повідомляється, що внаслідок озброєних терактів, здійснених під час п’ятничного намазу у двох мечетях міста Крайстчьорч, що у Новій Зеландії, загинуло 49 людей, а ще 20 дістали значних поранень.

У зв’язку з цією прикрою подією Фетхуллах Ґюлен висловив співчуття постраждалим та їхнім близьким, рішуче виявивши ненависть до тероризму як такого.

Ґюлен, якого дуже засмутила звістка про теракт, сказав таке: «Я жорстко засуджую цей акт тероризму, і хочу висловити співчуття й побажати терпіння родичам загиблих. Нехай Господь прийме душі померлих у цьому страшному теракті. А тим, хто дістав поранень внаслідок інциденту, я зичу якнайскорішого відновлення».

ЯКОЮ Б ВІРОЮ ВОНИ НЕ ПРИКРИВАЛИСЯ, ТЕРОРИЗМ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ВАРВАРСТВОМ
Фетхуллах Ґюлен, який закцентував на тому, що це вже не перший теракт, влаштований у культовому місці на кшталт мечеті, церкви або синагоги, наголосив на тому, що людство спроможне подолати тероризм лише спільними зусиллями: «Упередження, страхи й ненависть, що стоять за ісламофобією, антисемітизмом, ворожим ставленням до християнства і ксенофобією, становлять величезну проблему й загрозу для всього людства. Якою б вірою не прикривалися терористи, їхні дії – це дикість, і перемогти їх люди можуть лише разом».

НИЖЧЕ НАВЕДЕНО ПОВНИЙ ТЕКСТ КОМЕНТАРЯ ФЕТХУЛЛАХА ҐЮЛЕНА:

Я з превеликим сумом дізнався про те, що терористи атакували дві мечеті у новозеландському місті Крайстчьорч, унаслідок чого 49 людей загинуло, а ще 20 отримало ушкодження. Я жорстко засуджую цей акт тероризму, і хочу висловити співчуття й побажати терпіння родичам загиблих. Нехай Господь прийме душі померлих у цьому страшному теракті. А тим, хто дістав поранень внаслідок інциденту, я зичу якнайскорішого відновлення.

Дуже прикро констатувати той факт, що світ вразив черговий теракт, здійснений у п’ятницю, яка є священним днем для мусульман. На жаль, це вже не перший теракт, що відбувся у таких культових місцях по всьому світі, як мечеті, церкви, синагоги і т. д. Упередження, страхи й ненависть, що стоять за ісламофобією, антисемітизмом, ворожим ставленням до християнства і ксенофобією, становлять величезну проблему й загрозу для всього людства. Якою б вірою терористи не прикривалися, їхні дії – це варварство, і перемогти їх люди можуть лише разом.

Нашим першочерговим завданням у контексті розв’язання проблеми тероризму є розуміння й цілковите усвідомлення того, що означає бути людиною. Ми маємо завжди пам’ятати про свою людську сутність. Психологію людей, уражених вірусом страху, ненависті й агресивного ставлення до інших, відмінних від себе, можуть лише діалог і належна освіта, а також панування у світі принципу поваги до кожної людини.
Я хочу висловити співчуття усім мусульманам світу, а особливо – громадянам Нової Зеландії, які втратили своїх близьких через цей страшний теракт. Нехай Господь береже всіх, хто з чистим серцем бореться з тероризмом, і допомагає державним діячам, організаціям громадянського суспільства і простим людям, які докладають зусиль задля встановлення миру й злагоди у суспільстві.

UA24 | НОВИНИ

Хто такий М. Фетгуллах Ґюлен?

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button