Україна

Зеленський і посол Франції Дюмон обговорили забезпечення чесності та демократичності виборів президента України

Володимир Зеленський й Ізабель Дюмон / Прес-служба Володимира Зеленського

У суботу, 23 лютого Володимир Зеленський зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон та першим радником посольства Франції Крістофом Ле Ріголером.

Під час зустрічі йшлося про двосторонню співпрацю між Україною та Францією, яка наразі головує у «Великій сімці», а також про перші кроки Володимира Зеленського на посаді Президента України.

Серед свої ключових завдань у разі перемоги на виборах Володимир Зеленський назвав встановлення європейських стандартів життя у країні, забезпечення стабільної роботи демократичних інститутів, подолання корупції. У цьому, за його словами, для України була б доречною допомога французьких експертів, адже система антикорупційних органів в Україні схожа на французьку.

Зі свого боку пані Ізабель Дюмон наголосила на важливості зусиль України у боротьбі з корупцією, зазначивши, що від цього явища страждають і платники податків у ЄС, оскільки Україні надається фінансова допомога з боку Євросоюзу та міжнародних організацій.

Володимир Зеленський також зазначив, що існує загроза можливого спотворення результатів виборів в Україні. У відповідь посол Франції наголосила на важливості забезпечення чесного та демократичного волевиявлення і повідомила, що Франція делегуватиме своїх спостерігачів на вибори Президента України 31 березня 2019 року.

Особливу увагу приділили питанню звільнення окупованих територій, зокрема продовженню співпраці у Нормандському форматі.

Нагадаємо, 23 лютого Володимир Зеленський також обговорив перші кроки у разі свого обрання президентом з делегацією Світового банку на чолі з директором у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button