Світ

Голландія надасть політичний притулок послідовникам руху Ґюлена

За рішенням Верховного суду, Голландія зобов’язана буде задовольнити запити учасників руху Ґюлена.

Верховний суд Голландії (Raad van State Hoger beroep), який розглянув позов учасника руху Ґюлена, запит якого був відхилений Службою із питань імміграції та прийняття до громадянства (IND) і Міністерством юстиції і безпеки, 13 лютого 2019 року ухвалив важливе рішення. Верховний суд зобов’язав названу службу приймати заяви послідовників ініційованого Ґюленом руху «Хізмет».

В обґрунтуванні до прийнятого рішення службовці Верховного суду підкреслили, що після спроби здійснення державного перевороту у Туреччині 15 липня 2016 року уряд «Партії справедливості та розвитку» розпочав у країні «полювання на відьом», внаслідок чого відчутно посилився тиск на послідовників руху Ґюлена, які нерідко стикаються з негуманним ставленням до себе. Таким чином, рішення суду однозначне: позови, подані людьми, що бігли до Голландії, повинні мати для них позитивний результат.

Промінь надії для 700 людей, що очікують у черзі

Рішення суду подарувало надію однодумцям Ґюлена, які очікують своєї черги на отримання притулку у Голландії. Більшості турецьких біженців видали посвідку на проживання у цій країні. Якщо у 2016 році кількість таких запитів становилв 235, то у 2017-му вона досягла 481, а у 2018-му – 1180. Повідомляється, що зараз у черзі на отримання документа перебуває близько 700-сот чоловік.

АДВОКАТ ЕНҐІН АРСЛАН: «РІШЕННЯ СТВОРИТ ВІДПОВІДНИЙ ПРЕЦЕДЕНТ»

На думку адвоката Енґіна Арслана, який опікується запитами на отримання біженцями притулку у Голландії, рішення Верховного суду промовисто демонструє неправомірність відмови, що надійшла від Служби з питань імміграції та прийняття до громадянства (IND). Адвокат Арслан дав такий коментар: «Відтепер учасники проґюленовского руху «Хізмет», які довели свою причетність до нього, не отримуватимуть відмов від Служби з питань імміграції та прийняття до громадянства. Це рішення дуже показове, і його можна вважати благою звісткою для тих, хто отримав відмову або досі чекає дозволу на проживання у цій країні. Мене надзвичайно потішило ухвалення такого рішення».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button