СвітТуреччинa

Reuters: Турецьке бурове судно повернулося до Туреччини з Кіпру

Турецьке бурове судно Yavuz покинуло зону своєї діяльності на північний захід від Кіпру і прибуло до турецького узбережжя, повідомляє Reuters з посиланням на дані Refinitiv Eikon, представлені в понеділок.

Корабель пішов за Oruç Reis, турецьким дослідницьким судном, що опинився в центрі тривалої суперечки, і покинув води, можливо, багаті запасами вуглеводнями, відзначає агентство. Цей крок може допомогти послабити напруженість у Східному Середземномор’ї, наголошується в статті.

Yavuz нещодавно продовжив свою діяльність до 12 жовтня, проте дані стеження Refinitiv Eikon показали, що в понеділок вранці судно знаходилося недалеко від порту Ташуджу в Південній турецькій провінції Мерсін, покинувши район на північний захід від Кіпру в неділю.

Турецьке дослідницьке судно Barbaros Hayrettin Pasa залишається біля південно-східного берега Кіпру, і його діяльність там продовжена до 18 жовтня, повідомляє Reuters.

Разом з тим Diken повідомив у неділю, що судно Oruç Reis покинуло порт Анталії і вийшло у відкриті води в очікуванні нових розпоряджень. Відбуття корабля з району між Кіпром і грецькими островами минулого місяця стало попередньою умовою, встановленою Грецією для початку переговорів з Туреччиною.

Раніше джерела в сфері безпеки заявили Анадолу, що переговори за посередництва НАТО з обговорення способів запобігання військового інциденту між членами Альянсу були відкладені з технічних причин.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button