ВідеоУкраїна

До Всесвітнього дня біженців у Києві показали фільм Ай Вейвея

"Людський потік" – документальний фільм китайського художника, архітектора Ай Вейвея про міграційну кризу. Фото: Юнус Ердогду

20 червня в столичному кінотеатрі “Київ” відбувся показ фільму “Людський потік” Ай Вейвея, присвячений Всесвітньому дню біженців. Ініціатором події виступило Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні. Про це повідомляє “Артхаус Трафік“.

Війни, насилля та переслідування щороку збільшують рівень вимушеного переміщення населення. Звіт Управління Верховного комісара ООН у справах біженців показує, що станом на 2017 рік 68,5 мільйонів осіб були змушені залишити свої домівки та шукати притулку деінде.  20 червня – день, коли світова спільнота відмічає силу, мужність та наполегливість мільйонів біженців. Кожного року Всесвітній день біженців стимулює суспільство продемонструвати підтримку сім’ям, які були вимушені залишити свою країну.

“Людський потік” – документальний фільм китайського художника, архітектора та сучасного митця Ай Вейвея про міграційну кризу. Фільм знімався протягом одного року в 23 країнах, його головними героями стали тисячі мігрантів з Афганістану, Сирії, Іраку, Мексики, Бірми, Еритреї та Південного Судану: всі вони в розпачі шукають безпеки, даху над головою та справедливості.

Світова прем’єра стрічки відбулася в рамках Венеціанського кінофестивалю, де була відзначена преміями правозахисної організації Human Rights Film Network (особлива згадка), фонду Міммо Ротелла, Leoncino d’Oro Agiscuola, ЮНЕСКО та Міжнародної ради з кіно і телебачення.

В Україні фільм Ай Вейвея показали вперше – на закритий показ були запрошені працівники дипломатичних установ, благодійних організацій та представники спільнот біженців. Серед спікерів заходу були – Пабло Матеу, Представник Агентства ООН у справах біженців в Україні; Максим Соколюк, Голова Державної міграційної служби України; Iльяна Альмасуд, українка сирійського походження, має досвід одночасно як шукачка притулку з Сирії та внутрішньо-переміщена особа з Донбасу.

Фото: Юнус Ердогду

https://www.facebook.com/erdogduy

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button