СвітТуреччинa

Місцева Турецька вакцина від COVID19 недійсна в Німеччині

Відповідно до оновленої політики Німеччини щодо COVID19, турки, які отримали повну рекомендовану дозу вітчизняної вакцини TURKOVAC, не мають права на в'їзд в країну.

Відповідно до оновленої політики Німеччини щодо COVID19, турки, які отримали повну рекомендовану дозу вітчизняної вакцини TURKOVAC, не мають права на в’їзд в країну.

За даними Німецького інституту вакцин і біомедицини Пауля Ерліха, для в’їзду в Німеччину іноземні громадяни повинні бути повністю щеплені однією з схвалених вакцин виробництва Moderna, BioNTech, AstraZeneca або Janssen, повідомив у п’ятницю Sözcü.

Іноземцям, які не мають необхідних щеплень, не дозволять в’їзд в країну навіть при пред’явленні негативних ПЛР-тестів. Якщо у нещеплених заявників є поважна причина для в’їзду в Німеччину, наприклад, виступ в якості свідка в суді, їм дозволять в’їзд після періоду карантину, вказується в статті.

TURKOVAC була виключена з затвердженого списку вакцин, поряд з вакцинами, розробленими в Китаї і Росії, уточнює видання.

Разом з тим завідувач кафедри дитячих інфекційних захворювань університету Хаджеттепе Мехмет Джейхан заявив 4 січня, що «не може рекомендувати» щеплення TURKOVAC, оскільки загальнодоступних даних про нього немає.

Генеральний секретар TTB Ведат Булут 5 січня також вказав на відсутність даних про TURKOVAC, заявивши, що «немає ніякої вакцини, про яку можна було б говорити».

«Є речовина, яка, як стверджується, являє собою вакцину», – сказав Булут, закликавши опублікувати результати завершених досліджень.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button