ЗМІТуреччинa

Двоє дітей залишилися без батька: помер захворівший у в’язниці раком Фатіх Терзіоглу

У Туреччині помер телевізійний продюсер Фатіх Терзіоглу, який відбував покарання у в'язниці Сіліврі у справі про рух Хізмет

Чоловік помер від раку шлунка. Хворобу діагностували у в’язниці, але, незважаючи на неодноразові прохання випустити під домашній арешт, Терзіоглу продовжував утримуватися в ув’язненні. Лише коли рак досяг останньої стадії, чоловіка звільнили, але вже було пізно для повноцінного лікування.  Без батька залишилися двоє дітей.

Стверджується, що Терзіоглу на момент смерті пробув у тюремному ув’язненні 21 місяць.  50 днів його тримали в одиночній камері. Чоловіка безперервно рвало, проте адміністрація в’язниці відмовлялася відправляти його в лікарню.

Варто відзначити, що режим ПСР перетворив Туреччину на в’язницю під відкритим небом. Сотні важко хворих політичних в’язнів померли у зв’язку із запізнілим звільненням. Людей, які потрапили до в’язниці лише за свої погляди, продовжують позбавляти волі, незважаючи на серйозні хвороби.

Смерть Фатіха Терзіоглу не остання серед працівників ЗМІ в ув’язненні. Раніше повідомлялося про смерть журналіста Мевлюта Озташа, який теж, будучи хворий на рак, відбував тюремне покарання.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button